Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten

1 (1)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteinden van de boontjes. Blancheer ze en spoel ze goed onder koud stromend water af. Spoel ook de kikkererwten goed af onder stromend water.
  2. Kook de pasta al dente in ruim kokend water.Giet af.
  3. Snijd de tomaten terwijl de pasta kookt. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg er de tomaten, groene boontjes, olijven, kikkererwten, 1 eetlepel water aan toe en kruid het geheel. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur en voeg er ten slotte de pesto aan toe.
  4. Giet de pasta af. Meng de saus door de pasta en dien meteen op.

Tip

Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Wilt u een meer Noord-Afrikaans tintje? Vergeet dan de pesto (en eventueel de boontjes) en voeg wat komijn- en kaneelpoeder aan de saus toe. Ook kunnen een beetje citroensap en –schil de saus een lekkere kick geven.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?