Tagliatelle met groene boontjes en kikkererwten

Kikkererwten (soms ook kekers genoemd) zijn heel mediterraan. Van Spanje langs Italië tot Libanon, Israël en Marokko. Wat een reis!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uiteinden van de boontjes. Blancheer ze en spoel ze goed onder koud stromend water af. Spoel ook de kikkererwten goed af onder stromend water.
  2. Kook de pasta al dente in ruim kokend water.Giet af.
  3. Snijd de tomaten terwijl de pasta kookt. Verhit de olijfolie in een pan. Voeg er de tomaten, groene boontjes, olijven, kikkererwten, 1 eetlepel water aan toe en kruid het geheel. Laat 5 minuten sudderen. Neem van het vuur en voeg er ten slotte de pesto aan toe.
  4. Giet de pasta af. Meng de saus door de pasta en dien meteen op.

Tip

Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?