Tagliatelle met groene asperges, parmaham en groene kruiden

Tijd voor groen! Van deze tagliatelle met een romig sausje en groene asperges, parmaham en groene kruiden krijg je niet genoeg.

12 (12)
20 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het onderste stukje van de asperges af en snijd ze daarna in stukken van 3 centimeter. Breng in een pannetje wat water aan de kook en blancheer hierin de asperges gedurende 8 minuten.
  2. Doe de slagroom in een pan. Voeg er drie hele teentjes knoflook aan toe en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de knoflook zacht is. Neem de pan van het vuur en haal de knoflook eruit (die heb je niet meer nodig).
  3. Kook vervolgens de tagliatelle ‘al dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm de extra vergine olijfolie in een pan en pers daar het vierde teentje knoflook in uit. Fruit de knoflook even en voeg vervolgens de slagroom en de fijngehakte peterselie en basilicum toe. Breng de saus op smaak met peper en roer er de repen parmaham in stukken door. Meng nu de tagliatelle door de saus en maak het af met de asperges en de vers geraspte Parmezaanse kaas.

Tip

Hoe verser je tagliatelle met groene asperges, hoe beter! Wrijf je asperges even over elkaar: hoor je gepiep, dan zijn ze nog lekker vers.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door guylieveke op 03 juni 2015 om 15u05

Alleen maar positieve reacties gekregen op dit recept!! Njam njam!!

Gepost door Solo op 05 juni 2015 om 19u12

Wat leuk om te horen, bedankt!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?