Ingrediënten voor 6 personen
- 500 gram varkensgehakt
- 500 gram kalfsgehakt
- 1 chipolataworst
- 1 ajuin
- 2 selderwit
- 500 g wortels
- 1 dl rode wijn
- 2 el bloem
- 0.5 l groentenbouillon
- 500 g tagliatelle
- 1 l passata of hele tomaten in blik
- olijfolie
- basilicum
- peper/zout
- 2 laurierblaadjes
- parmesan/geraspte kaas
Bereidingswijze
- Verhit goed wat olijfolie in een grote (stoof)pot.
- Bak een fijngesnipperde ui bruin en voeg het gehakt en de chipolataworst toe (zonder darm). Laat uitbakken tot alle vocht is verdwenen.
- Voeg de wortels en selder toe (gereinigd en in kleine blokjes gesneden) en roer om.
- Voeg de rode wijn toe.
- Bestrooi met de bloem en laat wat inkoken.
- Voeg de passata of tomaten uit blik toe, kruiden peper, zout, basilicum en 2 laurierblaadjes.
- Laat een uurtje pruttelen.
- Indien de saus te dik wordt, kan je wat bouillon toevoegen om ze wat uit te dunnen.
- Serveren met tagliatelle al dente, en eventueel parmesan/geraspte kaas.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?