Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 el olie
- 400 gr lamsvlees
- 400 ml kruidenbouillon
- 2 tl honing
- 1 tl kaneel
- 1 gr saffraan
- 2 bosuitjes, gesneden
- 2 eierdooiers
- 100 ml slagroom
- zout en peper
- 300 gr couscous of rijst
- 3 el munt, fijngehakt
Bereidingswijze
- Bak de ui in de olie en voeg dan het lamsvlees toe en bak rondom bruin.
- Voeg de bouillon, honing, kaneel, saffraan toe en roer goed.
- Laat dit met het deksel op de pan op een matig vuur ongeveer 1 uur stoven.
- Roer de bosui erdoor.
- Klop de eierdooiers met de slagroom los.
- Doe er 4 eetlepels hete saus bij en roer het mengsel door de saus. Laat niet meer koken.
- Breng op smaal met zout en peper.
- Ondertussen kook je de couscous of rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Garneer met munt.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door greetparret op 09 november 2017 om 18u13
tagine eet je niet met couscous
Hoeveel sterren geef jij dit recept?