Taco’s met kalkoen en avocadosalade

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 130°C. Verwarm de tacoschelpen 15 minuten in een voorverwarmde oven. Halveer de limoenen. Snijd een helft in 4 partjes. Pers de andere limoenhelften uit.
  2. Was de munt en de koriander en haal de blaadjes eraf. Halveer en schil de avocado. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met 1 eetlepel limoensap. Giet de kidneybonen af.
  3. Was de tomaten, snijd in partjes en meng die voorzichtig met de avocado, de bonen en 1 theelepel taco- of Mexicaanse kruiden. Snijd de kalkoen in zeer kleine stukjes van 0,25 cm. Meng met de rest van de taco- of Mexicaanse kruiden.
  4. Laat een wok of grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de kalkoen toe en roerbak 5 minuten.
  5. Meng de munt- en korianderblaadjes door de avocado- en tomatensalade en voeg naar smaak limoensap toe.
  6. Doe de geroerbakte kalkoen in een schaal en garneer met limoenpartjes. Doe de Kooroom voor verrijken in een schaaltje en leg de tacoschelpen op een groot bord. Aan tafel kan iedereen zijn eigen tacoschelpen vullen met kalkoen, salade en crème fraîche. De rest van de salade kan apart worden gegeten.

Tip

Eventueel kunt u aan het limoensap wat honing toevoegen om het wat minder zuur te maken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?