use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tacochips met salade, gehakt, tomaat, kaas en lente-uitjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tacochips met salade, gehakt, tomaat, kaas en lente-uitjes

Tacochips met salade, gehakt, tomaat, kaas en lente-uitjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 350 g rundergehakt
  • 25 g Solo Wikkel
  • 1.5 el Mexicaanse kruiden
  • 0.5 ijsbergsla
  • 200 g tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zak tortillachips
  • 4 el crème fraîche
  • 6 el geraspte jonge kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Verhit de margarine in een hapjespan en rul het gehakt met de kruiden bruin.
  3. Snijd de sla in fijne reepjes, de tomaten in stukjes en de lente-ui in plakjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd in stukjes.
  4. Leg de tortillachips een beetje overlappend op 1 of 2 grote platte ovenschalen of bakplaat. Verdeel het gehakt, de sla, de tomaat, de lente-ui en de avocado erover. Verdeel de crème fraîche er in kleine schepjes over en bestrooi alles met de kaas. Laat de kaas onder de hete grill smelten.
  5. Zet de schaal met tortillachips op tafel zodat ieder zelf kan nemen of verdeel ze over 4 borden en eet ze met je handen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.