Taco met gerookte makreel, rode biet, avocado en appel

Dit is wat ik noem een voorgerechtje anno 2018! Een smaakvolle salade met gerookte makreel, biet, appel, een verrassend pittig sausje geserveerd op een taco.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de Solo Crèmefine Patisserie stijf, samen met de mierikswortelpasta.
  2. Breng op smaak met fijngehakte dille, wat citroensap, peper en zout. Bewaar koel.
  3. Verhit een kneepje Solo vloeibaar in een pan en bak hierin de taco's tot ze mooi goudbruin zijn. Leg ze op een stuk keukenpapier en bewaar zo tot net voor het serveren.
  4. Bak de hazelnoten mooi goudbruin in een droge pan. Laat afkoelen en hak grof.
  5. Snij de rode bieten in kleine blokjes.
  6. Hak de lente-ui fijn en breek de makreelfilets in kleinere stukjes.
  7. Snij de appel in dunne schijfjes, vlak voor het serveren.
  8. Meng de sla met de blokjes rode biet, de appelschijfjes en de gesnipperde lente-ui. ?Verdeel alles over de tacos.
  9. Werk de taco's af met wat stukjes gerookte makreel, grof gehakte hazelnoten en een paar toefjes van de mierikswortelroom.

Tip

Doe het goed voorbereid en win tijd: bak de taco’s vooraf al krokant en bereid het mierikswortelsausje.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?