Taco kip barbecue met rode kool
Ay Caramba! Waan je in Mexico met deze overheerlijke taco’s van kip geserveerd met een knapperig slaatje van wortel en rode kool!
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 1 blik tomantenblokjes
- 6 el barbecuesaus
- 1/2 rode kool
- 4 wortels
- 4 el zure room
-
4 el Solo Crèmefine Licht
- 8 mini tortilla's
- 2 stengels lente-ui
- Een handvol koriander
- 1 limoen (partjes)
- Solo Bakken & Braden
- peper & zout
Bereidingswijze
- Snij de kip in hele fijne blokjes of reepjes en bak deze aan in Solo Bakken & Braden. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de barbecuesaus toe. Laat even sudderen op een zacht vuurtje.
- Maak ondertussen het slaatje. Snij de rode kool in dunne reepjes en rasp de wortelen fijn. Meng de groentjes samen met de zure room, Solo Crèmefine, een snuifje peper en een snuifje zout.
- Warm de tortillavellen kort op. Vul ze met de kip en met het slaatje van rode
- kool en wortel.
- Werk af met fijngehakte lente-ui en koriander. Serveer met een partje limoen.
Tip
Deze heerlijke taco’s kan je niet alleen met kip maar ook met scampi, varkens- of rundvlees klaarmaken!
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?