taartjes met chocolade en boompjes

Ingrediënten voor 5 personen

Bereidingswijze

  1. DEEG:
  2. Doe de zachte boter in een kom en klop tot een zalf. Voeg de bloemsuiker, het amandelpoeder' het ei, het zout en het vanille-extract toe en klop luchtig met een klopper.
  3. voeg als laatste beetje per beetje de gezeefde bloem toe en meng voorzichtig. Giet het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol uit tot op 3 cm dikte. Zet voor minstens 1 uur in de koelkast.
  4. Smeer de bakringen in met boter. Haal het deeg uit de koelkast en vul de bakringen. Druk goed aan en snij het teveel aan deeg weg. Gooi dit deeg niet weg want hiervan worden de boompjes gemaakt. Zet de taartjes 15 minuten in de ijskast alvorens ze af te bakken.
  5. Verwarm de oven voor op 150°c.
  6. Rol het resterende deeg uit en steek met de bakvorm er de boompjes uit. Leg ze op een bakplaat en bak samen met de taartjes gedurende 15 minuten.
  7. Laat afkoelen op een rooster en verwijder dan pas de bakvorm.
  8. GENACHE:
  9. Verwarm de room in een pannetje. Giet over de in stukjes gehakte chocolade en meng tot een gladde, glanzende creme. Voeg de boter in stukjew toe en meng grondig. Giet de genache in de afgekoelde taartjes.
  10. Steek de afgekoelde boompjes in de taartjes en bestrooi met bloemsuiker.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?