Recept 35*** (1 stem)

taartje van pruimen, pistache en amandel, crumble van hazelnoot, kaneelijs

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. tartelette:
  2. ------------
  3. 50 g boter, 20 g suiker en 20 g amandelpoeder mengen met 1/2 losgeklopt ei, 100g bloem en een snuifje zout.
  4. Laat dit ten minste 5 uur rusten in de frigo ,anders gaat het breken. Je kan het deeg tot 4 weken in de frigo bewaren.
  5. Rol het uit en steek er vormpjes uit, leg ze in een tartelette vorm en zet 6 ' in een oven van 180 ° warme lucht.
  6. Creme patissière:
  7. --------------------------
  8. 200 ml melk opkoeken met 1/4 vanillestok.
  9. Meng ondertussen 2 eierdooiers 50 g suiker en 15 g maïzena.
  10. Voeg dit samen en laat nog 2 ' opkoken , blijf roeren en laat vlug afkoelen op ijswater.
  11. Bolletjes:
  12. -------------
  13. Meng 20 g boter, 20 g bloem en 20 g bloemsuiker met elkaar en vorm bolletjes
  14. crumble:
  15. -------------
  16. meng 50 g bloem 30 g boter, 15 g hazelnoten en 20 g suiker in een blender.
  17. Strijk open op de mat van tupperware en zet 2 ' in de oven op 180 °, ondertussen moet je wel af en toe roeren zodat beide kanten kleuren. ( niet weglopen)
  18. bewaar appart.
  19. Taartje:
  20. -----------
  21. taarten bodem vullen met de creme patissière, leg een halve pruim erop , strooi er gehakte pistache noten op en suiker en leg in het midden het bolletje.
  22. 8 ' bakken in de oven 180 °, daarna kan je het eruit nemen en nadien nog eens 2 ' inde oven opwarmen op 180 ° juist voor je het opdient..
  23. Dresseer:
  24. --------------
  25. Schik op je bord en leg er de crumble naast met daarop een bolletje kaneelijs

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie