Ingrediënten voor 4 personen
- 2 pruimen ( kan ook met abrikozen)
- bloem
- amandelpoeder
- snuifje zout
- ei
- verse pistache noten
- bloemsuiker
- boter
- creme patissiere
- amandelen
- kristalsuiker
- hazelnoot
- melk
- eieren
- kaneelstok
Bereidingswijze
- tartelette:
- ------------
- 50 g boter, 20 g suiker en 20 g amandelpoeder mengen met 1/2 losgeklopt ei, 100g bloem en een snuifje zout.
- Laat dit ten minste 5 uur rusten in de frigo ,anders gaat het breken. Je kan het deeg tot 4 weken in de frigo bewaren.
- Rol het uit en steek er vormpjes uit, leg ze in een tartelette vorm en zet 6 ' in een oven van 180 ° warme lucht.
- Creme patissière:
- --------------------------
- 200 ml melk opkoeken met 1/4 vanillestok.
- Meng ondertussen 2 eierdooiers 50 g suiker en 15 g maïzena.
- Voeg dit samen en laat nog 2 ' opkoken , blijf roeren en laat vlug afkoelen op ijswater.
- Bolletjes:
- -------------
- Meng 20 g boter, 20 g bloem en 20 g bloemsuiker met elkaar en vorm bolletjes
- crumble:
- -------------
- meng 50 g bloem 30 g boter, 15 g hazelnoten en 20 g suiker in een blender.
- Strijk open op de mat van tupperware en zet 2 ' in de oven op 180 °, ondertussen moet je wel af en toe roeren zodat beide kanten kleuren. ( niet weglopen)
- bewaar appart.
- Taartje:
- -----------
- taarten bodem vullen met de creme patissière, leg een halve pruim erop , strooi er gehakte pistache noten op en suiker en leg in het midden het bolletje.
- 8 ' bakken in de oven 180 °, daarna kan je het eruit nemen en nadien nog eens 2 ' inde oven opwarmen op 180 ° juist voor je het opdient..
- Dresseer:
- --------------
- Schik op je bord en leg er de crumble naast met daarop een bolletje kaneelijs
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?