taartje van pruimen, pistache en amandel, crumble van hazelnoot, kaneelijs

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. tartelette:
  2. ------------
  3. 50 g boter, 20 g suiker en 20 g amandelpoeder mengen met 1/2 losgeklopt ei, 100g bloem en een snuifje zout.
  4. Laat dit ten minste 5 uur rusten in de frigo ,anders gaat het breken. Je kan het deeg tot 4 weken in de frigo bewaren.
  5. Rol het uit en steek er vormpjes uit, leg ze in een tartelette vorm en zet 6 ' in een oven van 180 ° warme lucht.
  6. Creme patissière:
  7. --------------------------
  8. 200 ml melk opkoeken met 1/4 vanillestok.
  9. Meng ondertussen 2 eierdooiers 50 g suiker en 15 g maïzena.
  10. Voeg dit samen en laat nog 2 ' opkoken , blijf roeren en laat vlug afkoelen op ijswater.
  11. Bolletjes:
  12. -------------
  13. Meng 20 g boter, 20 g bloem en 20 g bloemsuiker met elkaar en vorm bolletjes
  14. crumble:
  15. -------------
  16. meng 50 g bloem 30 g boter, 15 g hazelnoten en 20 g suiker in een blender.
  17. Strijk open op de mat van tupperware en zet 2 ' in de oven op 180 °, ondertussen moet je wel af en toe roeren zodat beide kanten kleuren. ( niet weglopen)
  18. bewaar appart.
  19. Taartje:
  20. -----------
  21. taarten bodem vullen met de creme patissière, leg een halve pruim erop , strooi er gehakte pistache noten op en suiker en leg in het midden het bolletje.
  22. 8 ' bakken in de oven 180 °, daarna kan je het eruit nemen en nadien nog eens 2 ' inde oven opwarmen op 180 ° juist voor je het opdient..
  23. Dresseer:
  24. --------------
  25. Schik op je bord en leg er de crumble naast met daarop een bolletje kaneelijs

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?