Recept 55***** (7 stemmen)

Taartje van kerstomaten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
60 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  2. Pel en snijd de knoflook grof. Doe 80 g van de olijven met de zongedroogde tomaten, de look en de Solo vloeibaar in de kom van een keukenrobot of een blender en hak alles grof tot een tapenade. Heb je geen keukenrobot of blender, dan kan je dit ook met een staafmixer doen.
  3. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Ontrol het bladerdeeg en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem met een vork op diverse plaatsen in. Bestrijk de bodem met de tapenade en verdeel de kerstomaten en de rest van de olijven erover. Snijd de overhangende randjes eraf.
  4. Bak de taart in ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.
Tip

Schuif de taart meteen in de oven nadat je er de ingrediënten op hebt gelegd. Zo voorkom je dat het deeg te veel olie en vocht opslorpt.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Mgke op 30 oktober 2012 om 12u43

Zeer lekker !!! Hebben een beetje geitenkaas toegevoegd.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie