Recept 05 (0 stemmen)

Taartje van geconfijte tomaat en mozzarella

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

hapjes

tijd
70 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de tomaatjes en snijd de schil kruislings in. Breng 250 ml water aan de kook met het bouillonketeltje. Voeg de tomaatjes toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Laat de tomaatjes uitlekken in een zeef en 10 minuten afkoelen.
  2. Trek de schilletjes van de tomaatjes en doe de ontvelde tomaatjes in een ovenschaal. Schep voorzichtig om met 2 eetlepels olijfolie en de suiker. Confijt de tomaatjes 10 minuten in de oven.
  3. Doe de tomaatjes in een bakje. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 220°C.
  5. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Teken een sjabloon (op bakpapier) van een bloem, even groot als een plakje bladerdeeg. Snijd de bloemvorm langs het sjabloon uit elk plakje bladerdeeg.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bladerdeegbloemen op de bakplaat. Snijd de mozzarella in 4 dikke plakken. Leg de tomaatjes in een cirkel in het midden van de bloemen. Leg hierop de plak mozzarella.
  7. Bestrijk het bladerdeeg licht met melk. Bak de bloemtaartjes in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
  8. Meng de rucola met 1 eetlepel olijfolie. Leg op elk bord een handje rucola en plaats het bloemtaartje erop.
Tip

Neem voor een pittigere variant verkruimelde Griekse feta.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie