Recept 55***** (3 stemmen)

Taart met witte chocolade en bosbessen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
55 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Neem een kom en meng de suiker, het water, de bloem en de Solo Patisserie samen.
  3. Voeg er de eidooiers aan toe.
  4. Kneed het deeg, rol het in folie en plaats het vervolgens gedurende 30 minuten in de koelkast.
  5. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Bedek een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm met bakpapier en plaats er het uitgerolde deeg in. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en zorg ervoor dat het niet kan rijzen tijdens het bakken (plaats er bijvoorbeeld graantjes of rijst in). Bak op 180 graden tot het deeg een goudbruine kleur heeft. Laat het nadien afkoelen.
  6. Laat nu voor de vulling de witte chocolade smelten au bain-marie. Eens gesmolten haal je de chocolade van het vuur.
  7. Voeg nu de mascarpone toe en meng tot een homogeen geheel met een lepel.
  8. Strijk vervolgens de vulling uit op het afgekoelde deeg en werk af met het de bosbessen. Besprenkel de taart met poedersuiker en werk af met limoenzeste en muntblaadjes.

Ingrediëntenvoor 1 personen

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Celinedesmet87 op 28 februari 2017 om 10u07

Wil dit heel graag proberen, maar kan ik dit ook eens maken met aangekocht bladerdeeg/kruimeldeeg?

Gepost door Solo op 02 maart 2017 om 15u10

Hey Celinedesmet87, dat kan ook! Zeker proberen dus ;)! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie