Taart met pecannoten

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Varwam de oven voor op 175 graden
  2. Leg een vel bakpapier in taartvorm
  3. Smelt 75 gr gezouten boter van de vulling
  4. Meng de bloem met het zout.
  5. Snij de 2 soorten boter voor de bodem in klontjes,
  6. Meng met de vingertoppen de boter door de bloem.
  7. Voeg dan ½ ei de azijn en het water toe,voeg indien nodig nog wat bloem toe.
  8. Kneed tot een mooi deeg
  9. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit en leg het in de taartvorm op het bakpapier.
  10. Druk het goed tegen de randen en rol
  11. Met de deegrol over de randen om het overtollige deeg te verwijderen .
  12. Prik er enkele keren in met een vork
  13. Verdeel de pecannoten over de taartbodem
  14. Meng voor de vulling alle resterende ingrediënten door elkaar,zorg dat er geen brokjes meer inzitten. En verdeel over de noten
  15. Dek de taart af met aluminiumfolie e plaats gedurende 30 min in de oven op 175 gr .
  16. Haal vervolgens de aluminiumfolie weg en laat nog 30 min verder bakken .
  17. Fol
  18. Haal uit de oven en ga de taart zo lichtjes schudden : als je ziet dat de taart nog drillerig is moet ze nog even in de oven
  19. Laat de taart volledig afkoelen in de vorm vooraleer je ze gaat aansnijden

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?