Ingrediënten voor 8 personen
- 225 Gra Bloem
- Één snuifje Zout
- 125 Gram Ongezouten boter koud
- 50 Gram Gezouten boter koud
- 1/2 stukje ei
- 1/2 el Azijn
- 2,5 el Water
- Voor de vulling
- 200 Gram Suiker
- 4 El Bruine suiker
- 100 gram Ahornsiroop
- 75 gram Gezouten boter
- Één snuif Zout
- 1/2 Buisje vanille-extract
- 3 Stuks Eieren
- 150 Gram Pecannoten
Bereidingswijze
- Varwam de oven voor op 175 graden
- Leg een vel bakpapier in taartvorm
- Smelt 75 gr gezouten boter van de vulling
- Meng de bloem met het zout.
- Snij de 2 soorten boter voor de bodem in klontjes,
- Meng met de vingertoppen de boter door de bloem.
- Voeg dan ½ ei de azijn en het water toe,voeg indien nodig nog wat bloem toe.
- Kneed tot een mooi deeg
- Strooi wat bloem op je werkvlak en rol het deeg uit en leg het in de taartvorm op het bakpapier.
- Druk het goed tegen de randen en rol
- Met de deegrol over de randen om het overtollige deeg te verwijderen .
- Prik er enkele keren in met een vork
- Verdeel de pecannoten over de taartbodem
- Meng voor de vulling alle resterende ingrediënten door elkaar,zorg dat er geen brokjes meer inzitten. En verdeel over de noten
- Dek de taart af met aluminiumfolie e plaats gedurende 30 min in de oven op 175 gr .
- Haal vervolgens de aluminiumfolie weg en laat nog 30 min verder bakken .
- Fol
- Haal uit de oven en ga de taart zo lichtjes schudden : als je ziet dat de taart nog drillerig is moet ze nog even in de oven
- Laat de taart volledig afkoelen in de vorm vooraleer je ze gaat aansnijden
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?