Symfonia del mare

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak de gamba's op hoog vuur in een lepel olijfolie. Peper uitvoerig en voeg na 5 minuten wat fijngehakte knoflook en een halve eetlepel peterselie toe. Laat nog 1 minuut verer bakken. Giet de wijn bij de gamba's en laat 1 minuut koken. Houd apart.
  2. De vongole hebben gedurende een half uur in zout water hun overgebleven zand mogen uitspuwen. Leg de uitgelekte vongole in een pot. Voeg wat gehakte peterselie en knoflook toe. Zet het deksel op de pot en laat op hoog vuur 5 minuten koken. De vongole zijn nu allemaal open en dus gaar. Houd apart.
  3. Doe de goed gewassen mosselen in een pot. Voeg wat gehakte peterselie en knoflook toe. Laat onder deksel 7 minuten koken op hoog vuur. Schud de pan even op na 3 minuten kooktijd.
  4. Kook de spaghetti klaar volgens de regels van de kunst.
  5. Zeef ondertussen het kookvocht van de vongole en van de mosselen. Haal de gamba's uit de pan. giet het vocht van de zeevruchten in de pan. Breng aan de kook. Voeg de geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden tomaat toe. Laat 2 minuten inkoken tot een derde van het vocht verdampt is.
  6. Doe de schelpen en de gambas in de warme saus. Laat opwarmen maar liefst niet meer koken. Schep dan de zeevruchten op een grote verwarmde serveerschotel.
  7. Haal de spaghetti uit het kookwater en doe ze in de pan bij de saus. Voeg veel gehakte peterselie toe. Peper uitvoerig en meng de saus onder de spaghetti. Leg de spaghetti in het midden van de serveerschotel. Garneer met warme gambas en serveer.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?