Ingrediënten voor 4 personen
- 300gr Kipfilet in stukjes
- 2 geperste Knoflook
- 1,5 theelepel Kipkruiden
- 1 soeplepel Knoflookolie
- 1 soeplepel Ketjap
- 1 soeplepel Sojasaus
- 1 soeplepel Honing
- 4 soeplepels Chilisaus sweet
- 1 Bosui
- 100ml water
- 1 theelepel Maizena
- 300 gr Basmatierijst
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in grove stukken en strooi de kip kruiden, geperste knoflook erbij en meng de kip goed door.
- Giet een scheutje knoflookolie in de koekenpan en bak de kip voor een paar minuten mooi goudbruin
- Voeg vervolgens de chilisaus, sojasaus, ketjap en de honing toe bij de kip en schep alles goed door. Laat het geheel koken op een middelmatig vuurtje, totdat de saus begint te pruttelen en is ingedikt. Breng eventueel op smaak met wat peper.
- Giet het water bij de maizena en roer goed samen tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Giet het maizena papje in de pan en deze roer goed door de saus. Tip! Ik voeg er geen zout bij, omdat de kip kruiden en de sojasaus zelf al zoutig zijn.
- Voeg als laatste de gesneden bosui toe en roer deze door de saus heen.
- Kook de rijst gaar zoals je gewend bent. Schep wat op van de gekookte rijst en verdeel hierboven de zoete kip.
- Strooi nog wat sesamzaadjes bovenop de kip en verdeel er eventueel nog wat gesneden bosui overheen.
- Één simpel maar lekker gerechtje
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?