Recept 05 (0 stemmen)

sushi mango

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

voorgerecht vis

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Sushi Gamba mango
  2. Ingrediënten (8-10pers.)
  3. Créme van jalapeno
  4. • 25g kippenbouillon (25g water + 1/20 kippenbouillon blokje)
  5. • 10g sushi azijn
  6. • 1g xantana
  7. • 30g jalapeno (naar smaak)
  8. • 10g limoensap
  9. • 10 g eiwit
  10. • +/- 100g druivenpitolie
  11. • Peper en zout
  12. • 5 blaadjes koriander
  13. Sushirijst
  14. • 300g ongekookte sushi rijst (voor 6-8 sushi’s)
  15. • +/- 6-8 nori bladen (afhankelijk van welke je maakt)
  16. • Sap en marinade van de mangosalade
  17. Mango salade en vulling sushi
  18. • 1/2 avocado in balkjes
  19. • 1/2 mango in balkjes
  20. • ½ rode ui middelmaat
  21. • 2 el verse korianderblaadjes
  22. • 6-8 Scampi fijn gehakt /gesneden
  23. • Sap van sinaas en van 1 limoen
  24. • 2el olie
  25. • 4el sushiazijn
  26. Afwerking van het bord
  27. • 1 gamba p.p in look en olie kort aangebakken.
  28. • ½ sinaas (avif) p.p
  29. • 2 Mango lamellen p.p
  30. • 3 blokjes Avocado
  31. • Crunch van cashewnoten
  32. • Cresjes
  33. Bereiding
  34. • Laat de garnalen op keukenpapier uitlekken pel de scampi volledig, deze worden gebruikt als vulling van sushi (+/- 1p.p)
  35. • Pel 1 gamba p.p (laat kopje en staart eraan, resterend pantser weg). Deze bakken we alm in wat look en olie.
  36. Jalapenocème
  37. • Doe alles op de olie na in een blender en draai tot een gladde massa. Bind verder bij met de olie tot een stevige crème. + pezo
  38. Sushi rijst
  39. • Zie stensel sushi rijst koken
  40. • Als de rijst gereed is , meng het sap van de marinade onder de rijst als smaakmaker.
  41. Mango salade en vulling sushi
  42. • Gebruik voor dit recept een rijpe maar nog stevige avocado.
  43. • Was de koriander, laat uitlekken en pluk de blaadjes v/d stengels.
  44. • Snij de ui in dunne halve maan vorm schijven.
  45. • Maak de mango schoon en snij in lange banen
  46. • Pers de limoenen.
  47. • Snij de avocado in lange schijven en besprenkel met wat limoensap.
  48. • Schik met ui en mango en avocado in een schaal.
  49. • Vermeng al kloppend weinig olie, limoensap, sappen van sinaas, koriander, zout & peper.
  50. • Voorzichtig vermengen met de avocado, sinaasappel en ui schijven. Laat 5 minuten marineren. Laat uitlekken in zeef en het sap verwerken we onder de sushi rijst.
  51. Afwerking
  52. • Snij een sushi rol in 3 toffe stukken. Schik op het bord, plaats hierond nog wat extra mango en avocado en werk af met enkele dotjes creme jalapeno.
  53. • Tot slot de alm gebakken gamba en een beetje crunch.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?