• 25g kippenbouillon (25g water + 1/20 kippenbouillon blokje)
• 10g sushi azijn
• 1g xantana
• 30g jalapeno (naar smaak)
• 10g limoensap
• 10 g eiwit
• +/- 100g druivenpitolie
• Peper en zout
• 5 blaadjes koriander
Sushirijst
• 300g ongekookte sushi rijst (voor 6-8 sushi’s)
• +/- 6-8 nori bladen (afhankelijk van welke je maakt)
• Sap en marinade van de mangosalade
Mango salade en vulling sushi
• 1/2 avocado in balkjes
• 1/2 mango in balkjes
• ½ rode ui middelmaat
• 2 el verse korianderblaadjes
• 6-8 Scampi fijn gehakt /gesneden
• Sap van sinaas en van 1 limoen
• 2el olie
• 4el sushiazijn
Afwerking van het bord
• 1 gamba p.p in look en olie kort aangebakken.
• ½ sinaas (avif) p.p
• 2 Mango lamellen p.p
• 3 blokjes Avocado
• Crunch van cashewnoten
• Cresjes
Bereiding
• Laat de garnalen op keukenpapier uitlekken pel de scampi volledig, deze worden gebruikt als vulling van sushi (+/- 1p.p)
• Pel 1 gamba p.p (laat kopje en staart eraan, resterend pantser weg). Deze bakken we alm in wat look en olie.
Jalapenocème
• Doe alles op de olie na in een blender en draai tot een gladde massa. Bind verder bij met de olie tot een stevige crème. + pezo
Sushi rijst
• Zie stensel sushi rijst koken
• Als de rijst gereed is , meng het sap van de marinade onder de rijst als smaakmaker.
Mango salade en vulling sushi
• Gebruik voor dit recept een rijpe maar nog stevige avocado.
• Was de koriander, laat uitlekken en pluk de blaadjes v/d stengels.
• Snij de ui in dunne halve maan vorm schijven.
• Maak de mango schoon en snij in lange banen
• Pers de limoenen.
• Snij de avocado in lange schijven en besprenkel met wat limoensap.
• Schik met ui en mango en avocado in een schaal.
• Vermeng al kloppend weinig olie, limoensap, sappen van sinaas, koriander, zout & peper.
• Voorzichtig vermengen met de avocado, sinaasappel en ui schijven. Laat 5 minuten marineren. Laat uitlekken in zeef en het sap verwerken we onder de sushi rijst.
Afwerking
• Snij een sushi rol in 3 toffe stukken. Schik op het bord, plaats hierond nog wat extra mango en avocado en werk af met enkele dotjes creme jalapeno.
• Tot slot de alm gebakken gamba en een beetje crunch.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?