Ingrediënten voor 4 personen
- 4 appels
- 1 blikje croissantdeeg
- 2 el abrikozenjam
- 2 el honing
- poedersuiker
- 4 el geschaafde amandelen
- kaneelpoeder
- 4 bolletjes vanille roomijs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de appels en maak er plakjes van. besprenkel met wat citroensap, zodat ze niet verkleuren.Vet een lage taartvorm van ca 20 cm in en bekleedt de vorm met het deeg. Roer jam en honing door elkaar en verdeel het over het deeg.Drapeer de appelschijfjes op het jam-honingmengsel en strooi er poedersuiker over en daarna het amandelschaafsel.Bak het geheel gaar in ca 10 min.
- Snij de taart in stukken en laat even iets afkoelen tot lauwwarm en leg vlak voor het serveren er een bolletje ijs op.Strooi wat amandelschaafsel en of poedersuiker over het geheel.
- .
- .
- .
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door epona1986 op 21 november 2012 om 18u14
zou gewoon bladerdeeg ook voldoen?
Gepost door Love to Cook op 22 november 2012 om 18u10
Hallo epona, Croissantdeeg lijkt op bladerdeeg. Ik denk, dat je best bladerdeeg kunt gebruiken. Groetjes Love to Cook
Hoeveel sterren geef jij dit recept?