Recept 45**** (91 stemmen)

Supersimpele cupcakes met alleen basisingrediënten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

cupcakes

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. !! TIP !! Haal de eieren een paar uur op voorhand uit de koelkast, zo kan je het eiwit beter kloppen.
  2. zo, dat is al niet veel hé ;)nu beginnen we met het echte werk, de bereiding ;Verwarm je oven voor op 180°C. Doe de eiredooiers in een kom en doe er de suiker ,de boter en de bloem bij (best in die volgorde)
  3. proef nu eerst van je beslag, als je de boter te hard proeft, voeg je 1 zakje vanillesuiker toe, als dit niet het geval is laat het dan zo. Klop nu het eiwit op en houd het boven je hoofd. Als het valt heb je pech en valt het op je hoofd :p als het niet valt is het genoeg stijf geklopt. Dan meng je het met een spatel (niet met een klopper) voorzichtig, beetje bij beetje, het eiwit bij het beslag. Als er geen wit meer zichtbaar is, is je beslag klaar (als je chocoladecakejes wil, kan je er een paar eetlepels cacaopoeder bij mengen) en kan je het in de papieren vormpjes doen. Dit doe je best met 2 lepels, een spuitzak of een ijsschepper (dat is de perfecte hoeveelheid voor een mooi cakeje). Als je dit hebt, kan je ook een cupcake vormer (metale plaat met voorgevormde cupcakes) gebruiken om een mooie ronde vorm van de cupcakes te bekomen . Zet nu de cupcakes 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Als ze klaar zijn laat je de cupcakes best eerst afkoelen voor je ze (indien je dit wil) versiert. Je kan ze versieren met verschillende glazuren. Een receptje van een zelfgemaakt glazuur kan zijn: 100 gram bloemsuiker mengen met 1 eetlepel water OF 1 eetlepel citroensap (niet met beide!). Ook kan je ze versieren met marsepein of rolfondant, dat kan je kopen in een speciaalzaak als de Aveve,(marsepein kan je ook gewoon in de delhaize ofzo kopen) maar je kan het ook zelf maken, hier het recept voor rolfondant: (dit heb ik nog nooit zelf geprobeerd)
  4. -1 KG poedersuiker
  5. -10 gelatineblaadjes (delhaize)
  6. -100 ml water
  7. -100 gram witte chocolade!! Dit is voorbereiding !!Laat eerst de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat ze uitlekken en knijp ze uit. Doe dit in een aparte kom.Nu het 'echte werk':
  8. Smelt de chocolade op lage stand in de microgolf, voeg de gelatineblaadjes en de rest van het water toe. Roer en werk er ten slotte de bloemsuiker onder. Kneed de pasta tot een glad geheel en bewaar in plastic folie tot het gebruik. De witte pasta kan je kleuren door middel van voedingskleurstof.Ziezo, laat je fantasie de vrije loop en expirimenteer veel, zo kan je nog ongelooflijk lekkere dingen creëren!

Ingrediëntenvoor 24 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kianakyan op 15 oktober 2012 om 13u07

ideaal om samen met mijn dochter te maken voor haar verjaardag!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie