Supermakkelijk pannenkoekenrecept met 5 ingrediënten
Dit recept voor pannenkoeken vraagt amper 5 ingrediënten. Supermakkelijk klaar te maken met alles wat je thuis op voorraad hebt.
30 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 1/2 liter melk
- 30 gram bloemsuiker
- 4 eieren
- bakboter
Bereidingswijze
- Voor 7 à 10 stuks: Zeef de bloem en voeg de suiker toe. Voeg de eieren bij de bloem met een beetje melk. Voeg langzaam de resterende melk toe terwijl je met een garde of mixer goed mengt. Roer tot een glad mengsel. Zet de pan op het vuur en laat een klein klontje boter smelten. Bedek de panbodem met een dunne laag deeg. Als de pannenkoek 'droog' is vanboven (geen vloeibaar deeg meer zichtbaar bovenaan) kan je hem omdraaien. Tips: - Lactose intolerant? Gebruik geitenmelk! Je pannenkoeken zullen iets fijner smaken. - Lekker met een bolletje ijs, vers fruit, ....
Tip
Wil je nog lekkerdere pannenkoeken? Maak je beslag dan één tot drie uur op voorhand klaar en zet het in de koelkast. Dek af met folie.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?