Recept 45**** (3 stemmen)

super Makkelijke appeltaart

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kruimeldeeg maken
  2. 1.Doe de bloem en de boter in een kom en mix met de kloppers op lage snelheid tot een korrelig geheel.
  3. 2.Doe apart de suiker, het zout, de eieren en melk onder elkaar en mix.
  4. 3.Voeg het ei-mengsel bij het korrelige deeg en meng met de kloppers op lage snelheid door elkaar.
  5. 4.Vorm met de hand een grote bal en laat het deeg in de koelkast 1 tot 2 uur afkoelen.
  6. 5.Doe het deeg in 2 en rol uit met de deegrol tot 2 stukken: 1 voor in de taartvorm en 1 voor op de appeltaart.
  7. Appeltaart bakken in de oven
  8. 1.Oven voorverwarmen op 220C.
  9. 2.Meng de suiker met de nootmuskaat, kaneelpoeder, bloem en zout. Voeg bij de appel stukjes en meng goed onder elkaar.
  10. 3.Doe vul de taartvorm met deeg.
  11. 4.Doe het appel mengsel op de deegbodem.
  12. 5.Snijdt de boter in kleine stukjes en leg hier en daar bovenop de appels.
  13. 6.Dek de appeltaart af met het 2de stuk deeg. Maak hier en daar een inkerving zodat de stoom van de appels kan ontsnappen.
  14. 7.Duw de top van het deeg op de rand, waar het de bodem van het deeg raakt.
  15. 8.Neem een 10 cm breed stuk aluminiumfolie en leg het op de rand van het deeg op de taartvorm.
  16. 9.Bak de appeltaart 40 tot 50 minuten tot de deegkorst bruin wordt en het appelsap door de bovenste laag van het deeg begint op te borrelen.
  17. Serveer deze makkelijke appeltaart na afkoelen of direct warm van de oven met roomijs op het bord.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door herman46 op 15 december 2010 om 12u48

zo gemakkelijk is deze bereiding toch niet

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie