super lekkere dobbelsteen Kerstaart

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. - koffieboontjes,chocoladeblaadjes,etc ter garnering van de taart
  2. - vershoudfolie en bakpapier
  3. - Meng 3 tl cacao,5 el suiker en het chocoladepuddingpoeder met 100ml melk. Breng de overige 300ml aan de kook en roer het puddingmengsel hier doorheen. Laat het geheel opnieuw 1' doorkoken, Giet in een schaal en bedek met vershoudfolie. Laat afkoelen.
  4. - Splits de eieren. Voeg een snufje zeezout toe aan het eiwit en klop het stijf. Voeg ondertussen 100 gr suiker toe aan het eiwit. Spatel de dooiers er beetje bij beetje voorzichtig door. Mix de bloem met het vanillepuddingpoeder en het bakpoeder. Zeef het over het opgeklopte eiwit en spatel het er voorzichtig door. Bedek een bakplaat(35x40cm) met bakpapier en verdeel het deeg erover.
  5. - Bak de taartbodem in 10-12' goudbruin in een tot 175°C voorverwarmde oven. Bestrooi een schone keukenhanddoek met wat suiker en stort hierop de koek,verwijder het bakpapier. Maak een tweede handdoek vochtig en leg deze bovenop de koek. Laat verder afkoelen.
  6. - Meng de zachte boter,de andere 100gr suiker en de rum en klop het beslag met de mixer tot een créme. Roer de afgekoelde chocoladepudding glad en spatel hem voorzichtig door het botermengsel. Bestrijk de taartbodem met de helft v/d chocoladecréme en snijd de bodem vervolgens in de lengterichting in 6 stroken van gelijke breedte.
  7. - Rol nu 1 v/d stroken zo klein mogelijk op (met de chocoladekant naar binnen )en plaats hem in het midden van een gebaksschaal. Wikkel de rest v/d stroken er aansluitend aan door en druk ze zachtjes aan. Bestrijk de taart met de rest v/d créme en bestrooi de rand met de hagelslag .Zet de taart ca 2 uur koud weg en versier daarna met toefjes opgeklopte slagroom en decoratie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?