Sundae vanille-karamel

5 (5)
20 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 25 g pecannoten, grofgemaald
  • 4 wafels
  • 2 kleine bananen
  • 2 tl citroensap
  • 50 ml slagroom
  • 4 el karamelsaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm een kleine koekenpan en rooster daarin droog de gemalen pecannoten gedurende 1 tot 2 minuten. Laat afkoelen.
  2. Verbrokkel de wafels in een kleine kom en meng met de noten. Reserveer 4 tl van dit mengsel voor decoratie.
  3. Snij de bananen en meng ze in een kom goed met het citroensap.
  4. Verdeel de helft van de bananen over 4 sundaeglazen. Schep hier 1.5 tl karamelsaus op en verdeel de helft van het koekjesmengsel erover. Herhaal dit.
  5. Schep in elk glas een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs op de laatste koeklaag.
  6. Werk af met de slagroom.
  7. Serveer elk sundaeglas bestrooid met het noten-koekmengsel en eventueel een extra tl karamelsaus.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Treibeltje op 22 december 2015 om 10u52

Lekker speciaal voor de lekkerbekken.

Gepost door Solo op 23 december 2015 om 16u45

Dag Treibeltje, dit recept is dan ook speciaal voor al onze lekkerbekken. Ook een aanrader voor de feestdagen. Wij wensen je alvast een fijne Kerst!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?