Suikerwafeltjes

Ingrediënten voor 25 personen

  • 350 gr bloem
  • 220 gr bloemsuiker
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 230 g boter
  • 1 snuifje zout

Bereidingswijze

  1. - zeef de bloem en giet in een kom, voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe en meng goed
  2. - maak een kuiltje in de bloem en giet er de losgeklopte eieren in
  3. - smelt ondertussen de boter
  4. - vermeng de bloem geleidelijk met de eieren en voeg er ook de gesmolten boter geleidelijk aan toe
  5. - kneed het deeg tot het glad en homogeen is
  6. - laat het deeg minstens 3 uur rusten op een koele plaats (niet in de koelkast)
  7. - vorm langwerpige worstjes en leg ze op een met bloem bestrooid vel bakpapier
  8. - warm ondertussen het wafelijzer op
  9. - leg de worstjes op het wafelijzer en bak de suikerwafeltjes krokant en goudgeel

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?