Recept 45**** (24 stemmen)

Suikertaart à la Grand-mère

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

gebak

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Begin met het deeg. Verbrokkel hiervoor de gist in een half kopje lauwe melk. Zeef de bloem op je werkblad, maak er een kuiltje in en giet daarin één ei, de griessuiker, het melk-gistmengsel en ongeveer 2/3 van de Solo (zachtgemaakt en in kleine blokjes gesneden). Strooi het snuifje zout op de rand van de bloem. Meng vervolgens alles in een draaiende beweging. Wanneer alle ingrediënten vermengd zijn, kneed je je deeg goed door.
  2. Laat het deeg daarna een uurtje of twee rusten, afgedekt in een kom. Verwarm de oven voor op 240°. Neem een grote lage taartvorm, borstel hem in met een eetlepel Solo light vloeibaar en bestuif hem daarna lichtjes met bloem. Rol het deeg op 2 à 3 mm dikte in cirkelvorm uit en beleg hier je taartvorm mee.
  3. Bereid de vulling. Klop de twee overblijvende eieren los met de room. Giet het mengsel op de taartbodem. Strooi daarover de bruine suiker gelijkmatig uit en werk af met de resterende Solo (in kleine blokjes). Schuif de taartvorm in de oven en bak gedurende 25 minuten.
Tip

Tip 1: lauwwarm geserveerd is deze taart nóg lekkerder! - - - Tip 2: je kan ook je deeg kort 'blindbakken'. Leg hiervoor een stuk bakpapier op de niet-belegde taartbodem en giet hierop gedroogde spliterwten of bonen. Bak een vijftal minuutjes,verwijder het bakpapier met de bonen/spliterwten, laat een kwartiertje afkoelen en voeg dan pas je vulling toe. Zo ben je altijd zeker dat je taartbodem voldoende gebakken is.

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door DanielBuysse op 14 juni 2013 om 21u05

Je kan gewoon kant en klare bladerdeeg gebruiken uit de supermarkt , juist efkes vooraf licht bakken alvorens de vulling er in te doen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie