Recept 55***** (1 stem)

Studentenkoek-mokkataart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessert

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de warme koffie in een platte kom (om de koek even in te weken). Laat even afkoelen tot lauw.
  2. Maak mengsel van boter en bloemsuiker. Voeg enkele druppels mokka toe en meng zeer goed.
  3. Leg op een snijplant de eerste koek die je enkel aan de bovenkant gedrenkt hebt. De droge kant op de snijplank leggen.
  4. Smeer de koek in met mokkamengsel.
  5. Drenk de volgende koek aan beide zijden en leg op mekaar, weer insmeren. Herhaal tot laatste koek.
  6. Duw de toren nu een beetje recht aan alle kanten en zet in koelkast om de boter beetje op te stijven vooraleer je afwerkt.
  7. Haal koek uit koelkast en smeer de rest van mokkamengsel aan alle kanten goed op en ook de bovenkant.
  8. Zet de koek in een ondiepe grote kom en leg er veel muizekorrels rond om die zo omhoog tegen de rand aan te drukken.
  9. Bestrooi de bovenkant met chocoladepoeder in een zeefje.
  10. Schep de koek met een spatel uit de kom en dresseer op mooi bord.

Bron: Eigen ontwerp

Tip

Dit is gemaakt naar het recept van de Petit-Beurre-koekjestaart maar dan met een eigen creatie en met mokka-crème-beurre. Is snel en makkelijk gemaakt en kan zonder oven. Ideaal om te maken op camping e.d.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Greet Van Calster op 05 maart 2017 om 16u54

Mijn huidige lievelingskoek ! Lust bijna iedereen en is makkelijk gemaakt zonder oven.

Gepost door Kukalailo_2 op 14 augustus 2017 om 11u59

Zou je zo'n crème au beurre koek ook kunnen maken met Stevia en light boter?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie