Recept 35*** (2 stemmen)

Studentenhaver

Dit is een recept van

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Smelt de chocolade op een klein vuurtje ou bain-marie roer gedurende vijf minuten. Leg een stuk aluminiumfolie open en leg er kleine hoopjes chocolade op, strijk ze glad met de bolle kant van een lepeltje.Schik op deze schijfjes een paar rozijntjes, een halve okkernoot en een paar amandelschilfers of pistachenootje.
  2. Laat koud worden op een frisse plaats maar niet in de koelkast anders beginnen ze nadien te zweten en slaan ze wit uit. Als de chocolade goed opgesteven is kan je de schijfjes gemakkelijk los maken en ze bewaren in een doosje tenminste....als ze de kans krijgen!!

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Love to Cook op 24 november 2012 om 08u44

Hallo Monique, Deze wil ik graag vandaag of morgen gaan maken. Als ik een klein beetje room zou toevoegen, zouden de chocolaatjes dan toch nog voldoende hard worden? Groetjes Love

Gepost door Monique_14 op 24 november 2012 om 10u47

Neen niet doen! Geen room bij de chocolade want dan stijft het niet voldoene op, volg gewoon het recept Love! Groetjes!

Gepost door Love to Cook op 24 november 2012 om 13u06

Oké dank je wel.

Gepost door Love to Cook op 25 november 2012 om 16u01

Ik heb ze vanmorgen gemaakt. Ze zien eruit "om óp te eten"zo mooi !! Voor de kinders heb ik er wat mini smarties en hagelslag opgedaan.

Gepost door Love to Cook op 25 november 2012 om 17u16

Nog ff dit. Ik heb het aluminiumfolie op een bakplaat gelegd. Dan was het geheel eenvoudig te verhuizen naar een koele ruimte. In mijn geval naar de kelder.

Gepost door Monique_14 op 28 november 2012 om 18u15

Goed idee om een bakplaat te gebruiken! Ik gebruik een groot dienblad, het voornaamste is dat het handig te verplaatsen is he...

Gepost door Monique_14 op 08 december 2012 om 15u06

Ik heb deze heerijke schijfjes vandaag nog maar eens gemaakt en er ook crocky rise crispies van Kellogg's op gestrooid, hmmmm, Van 300 gram witte en 300 gram melkchocolade had ik 60 schijfjes, deze in celofaanzakjes verpakt met een mooi lintje errond als Kerstpresentje voor de oudjes hier in ons dorp.

Gepost door Love to Cook op 09 december 2012 om 11u06

Hallo Monique wat een lief initiatief. Groetjes Love

Hoeveel sterren geef jij dit recept?