stroganoffsaus

Stroganoffsaus is dé klassieker bij al je favoriete vleesgerechten. Deze heerlijke saus met verse tomaten, champignons en een vleugje vodka maak je met dit recept zelf in een wip klaar.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. We versnipperen de paprika, de sjalot en het teentje look in fijne stukjes en snijden de champignons in schijfjes. We ontvellen de tomaten en snijden deze eveneens klein. In een grote pan fruiten we de stukjes paprika, de look, de sjalot, en de champignons gedurende een drie tot vier minuten. We voegen vervolgens de tomaten en tomatenpuree toe, kruiden met peper & zout en een koffielepel paprikapoeder. We voegen de vodka toe en laten nog een vijftal minuten al roerend inkoken. Tot slot mengen we de room eronder laten de saus al roerend indikken. We werken af met versgehakte peterselie. We serveren deze saus bij steak of gegrild vlees.

Tip

Eten er kinderen mee? Laat dan gewoon de vodka in deze stroganoffsaus achterwege. Kan perfect!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door guidovanb op 16 mei 2016 om 18u03

Gisteren geprobeerd bij steak en frieten. Hoeveelheden voor 4, maar met twee bijna op. Lekker.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?