Altijd weten wat je gaat eten?
home /
recepten /
Vlees / Stoverij van varkenswangetjes met balsamico en rodenbach à la Véroniqsken
Stoverij van varkenswangetjes met balsamico en rodenbach à la Véroniqsken
-
1 kilo varkenswangetjes
-
3 eetlepels bloem
-
2 flesjes rodenbach-bier
-
1 liter bruine fond/kalfsfond
-
2 dikke uien
-
3 eetlepels balsamico-azijn
-
1/2 eetlepel suiker
-
thijm, laurier, p&z, kruidnoot
-
1 beetje rozemarijn
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- - snij de uien in snippers
- Bereidingswijze in de pan
- * Bak de varkenswangetjes langs alle kanten bruin, samen met de versneden uien en kruid met p&z en kruidnoot en rozemarijn.
- * Strooi over het geheel de bloem en blus met bier, bruine fond en de Balsamico- azijn
- * Voeg tijm en laurier toe en laat even stevig doorkoken.
- * Zet daarna op een zacht vuurtje gedurende één uur
- - In de stoompan doet u dit op 20 min.na het afbruinen vlees (dan er de bloem niet bijdoen maar aandikken met maizena-express na het stomen)
- Serveer met frieten en mayonaise
- Tip : met de wangetjes kan u ook lekkere brochetten maken
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (14)
Gepost door cinthy op 28 oktober 2013 om 19u42
testen!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?