Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo varkenswangetjes
- 3 eetlepels bloem
- 2 flesjes rodenbach-bier
- 1 liter bruine fond/kalfsfond
- 2 dikke uien
- 3 eetlepels balsamico-azijn
- 1/2 eetlepel suiker
- thijm, laurier, p&z, kruidnoot
- 1 beetje rozemarijn
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- - snij de uien in snippers
- Bereidingswijze in de pan
- * Bak de varkenswangetjes langs alle kanten bruin, samen met de versneden uien en kruid met p&z en kruidnoot en rozemarijn.
- * Strooi over het geheel de bloem en blus met bier, bruine fond en de Balsamico- azijn
- * Voeg tijm en laurier toe en laat even stevig doorkoken.
- * Zet daarna op een zacht vuurtje gedurende één uur
- - In de stoompan doet u dit op 20 min.na het afbruinen vlees (dan er de bloem niet bijdoen maar aandikken met maizena-express na het stomen)
- Serveer met frieten en mayonaise
- Tip : met de wangetjes kan u ook lekkere brochetten maken
Andere Solo-leden over dit recept (14)
Gepost door cinthy op 28 oktober 2013 om 19u42
testen!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?