Altijd weten wat je gaat eten?
Stoverij met frieten
Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- - 400 g rundvlees,
- - 1 ui,
- - 1 vleesbouillonblokje,
- - 2 deciliter water,
- - 1/2 dl Pied de Boeuf,
- - tijm,
- - laurier,
- - peper en zout,
- - 1 snee witbrood,
- - 1 koffielepel mosterd,
- - 5 eetlepels bruine suiker
- - aardappelen
- Bereiding:
- Voorbereiding:
- Voor de frieten:
- - Schil de aardappelen en snij er frieten van.
- - Was de frieten twee maal tot er geen zetmeel meer uitkomt, anders worden ze papperig.
- - Droog de frieten.
- - Verwarm het vet tot 160 graden en bak de frieten 4 minuten.
- - Laat ze afkoelen.
- Bereiding:
- - Snij het vlees in blokjes van twee suikerklontjes groot.
- - Bak het vlees aan, even op hoog vuur, niet te veel tegelijk, tot het mooi bruin ziet.
- - Snipper de ui en voeg die bij het vlees.
- - Voeg het water, het bier, de bouillon, de tijm, de laurier en de peper toe.
- - Besmeer het brood met de mosterd en leg dit op het vlees.
- - Laat het geheel met schuin deksel minstens een uur sudderen op heel zacht vuur.
- - Na 30 minuten de smaak controleren en eventueel bijkruiden.
- - Niet te veel zout toevoegen, want de bouillon is al heel zout.
- - Af en toe water toevoegen; het vlees moet juist onder blijven staan.
- - Als het vlees bijna klaar is mag de friet afgebakken worden, nu op 180 graden.
- Frieda Vanwijck
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?