Recept 55***** (1 stem)

Stoofvlees

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Stoofvlees maken

tijd
150 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de Solo in en stoofpot. Snijd het stoofvlees in blokjes van 4 cm. Bak het vlees in de stoofpot aan alle kanten bruin.
  2. Snijd de uien in grote stukken en laat ze enkele minuten meebakken. Schil de wortelen en pastinaak, snijd ze in grote stukken en voeg toe aan de ui. Kruid met versgemalen peper en zout en laat alles verder stoven.
  3. Schil intussen de appel, snijd hem in kleine blokjes voeg dit toe aan het stoofvlees. Doe er de fijngesneden look, tomatenketchup, bruine suiker, azijn, tijm en laurier bij. Breng dit samen met de bouillon aan de kook. Blus daarna af met bruin bier.
  4. Besmeer een snede brood met graanmosterd en leg die op het vlees. Laat de pot met deksel erop 1.30 tot 2 uur op een zacht vuur stoven. Indien je een dikkere saus wenst, dan kan je die net voor het opdienen binden met wat maïzena.
  5. Dit is een recept van “Le Creuset”
Tip

Serveer het stoofvlees met gekookte aardappelen en groente naar keuze.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie