Stoofvlees

2 (2)
150 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Solo in en stoofpot. Snijd het stoofvlees in blokjes van 4 cm. Bak het vlees in de stoofpot aan alle kanten bruin.
  2. Snijd de uien in grote stukken en laat ze enkele minuten meebakken. Schil de wortelen en pastinaak, snijd ze in grote stukken en voeg toe aan de ui. Kruid met versgemalen peper en zout en laat alles verder stoven.
  3. Schil intussen de appel, snijd hem in kleine blokjes voeg dit toe aan het stoofvlees. Doe er de fijngesneden look, tomatenketchup, bruine suiker, azijn, tijm en laurier bij. Breng dit samen met de bouillon aan de kook. Blus daarna af met bruin bier.
  4. Besmeer een snede brood met graanmosterd en leg die op het vlees. Laat de pot met deksel erop 1.30 tot 2 uur op een zacht vuur stoven. Indien je een dikkere saus wenst, dan kan je die net voor het opdienen binden met wat maïzena.
  5. Dit is een recept van “Le Creuset”

Tip

Serveer het stoofvlees met gekookte aardappelen en groente naar keuze.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?