Stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kg rundstoverij
  • 250 gr ui
  • 150 gr sjalot
  • 2 dl rode wijn
  • 1 flesje trappist
  • 05 liter bruine fond
  • 1 lepel cassonadesuiker
  • 2 bladjes laurier
  • 2 sneetjes brood
  • 2 lepels mosterd
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • pezo
  • 1 eetlepel rode wijnazijn

Bereidingswijze

  1. Laat eerst de grof gesneden uien en de grof gesneden sjalotten aankleuren in een klontje boter. Haal ze uit de pan, voeg een extra klontje boter toe en bak nu de in blokjes gesneden endvogel tot ze mooi bruin gekleurd zijn. Voeg de suiker toe en laat even carameliseren. Blus af met de rode wijn en de trappist en voeg de bruine fond en de gebakken uien en sjalotten toe.
  2. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens op een zacht vuur sudderen. Besmeer de boterhammen met de mosterd en leg deze op het vlees. Versnijd de peperkoek in stukjes en strooi deze over het geheel. Voeg laurier, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe (wees nu nog matig met het zout) en laat alles gedurende 2,5 uur op een matig vuurtje garen. Controleer de kruiding en breng wat pit in het gerecht met de rode wijnazijn.
  3. Uiteraard serveren met verse frieten, verse mayonaise en wat sla die op smaak is gebracht met een eenvoudige mosterdvinaigrette.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Jan Lanckmans op 04 februari 2011 om 13u41

Zeer goed recept , alleen hoeveel peperkoek ? Ik heb er twee gebruikt ?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?