Recept 05 (0 stemmen)

Stoofvlees op Gentse wijze

Dit is een recept van

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Stoof de gesnipperde uien aan in een kookpot.
  2. Verhit daarnaast een bakpan met boter. Wacht tot het schuim verdwenen is.
  3. Kruid het vlees intussen met peper en zeezout.
  4. Bak het vlees in porties aan om het mooi te korsten.
  5. Doe het gebakken vlees telkens bij de uien in de kookpan.
  6. Strooi over de laatste portie wat bloem en laat die even meebakken. Dit helpt om de saus straks te binden.
  7. Blus de bakpan met het bier en giet alles bij de uien. Voeg indien nodig wat water toe tot het vlees net onderstaat.
  8. Draai het vuur zo laag mogelijk. Voeg laurier en tijm toe en leg er een met mosterd bestreken boterham bovenop.
  9. Laat ongeveer 2 uur heel rustig sudderen.
  10. Laat de stoofpot wat afkoelen voor je hem serveert, dan is het vlees veel sappiger.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie