stoofvlees met wasabipasta

Ingrediënten voor 5 personen

  • 1200g gr Runderstoofvlees
  • 2 grote ajuinen
  • 2 flesjes Piedboeuf donker bier
  • 30 cl water
  • 2 blokjes bruine fond knorr
  • 1 eetlepel worcestersheresc.
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel peer-appel-dadelsiroop
  • 1 grote boterham zonder korst
  • naar keuze wasabipasta
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 koffielepels tijmblaadjes
  • naar keuze perer en zout
  • naar keuze bakboter
  • naar keuze maizena roux

Bereidingswijze

  1. verwarm de boter en bak het vlees, kruiden met peper en zout.
  2. 2.Snij de ajuin fijn en bak ze in dezelfde boter.
  3. 3.Doe het gebakken vlees erbij.
  4. 4.Warm het water op en los de bouillon erin op en giet bij het vlees.
  5. alsook het bier, balsamico, de siroop en de kruiden toe.
  6. smeer de boterham in met wasabipasta en voeg toe
  7. laat alles zachtjes twee uur pruttelen
  8. bind alles met de roux maizena.
  9. om het feestelijker te maken voeg wat vijgen toe en laat meepruttelen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?