Recept 05 (0 stemmen)

Stoofvlees met krieken en abdijbier

Dit is een recept van

tijd
75 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (5 min.)
  3. - Snij de uien in halvemaantjes.
  4. - Giet de krieken uit de bokaal en bewaar het sap.
  5. Bereiding
  6. Liefst de dag voordien (25 min. + 1 u. 40 min. sudderen)
  7. Smelt 2 eetl. boter in een grote kookpot en bak de stukken ui 5 à 10 min. goudbruin op een zacht vuur. Schep regelmatig om.
  8. Haal de uien uit de kookpot. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin. doe er de gebakken uien opnieuw bij.
  9. Bestrooi met het kruidentuiltje en voeg de mosterd toe. Giet er het bier langzaam langs de rand van de kookpot bij en schep om. Laat afgedekt 1 u. sudderen op een zacht vuur.
  10. Voeg het kriekensap uit de bokaal toe en laat nog 30 min. sudderen.
  11. Voeg de krieken en de kriekenconfifi tuur toe en laat nog 5 à 10 min. verder sudderen. Schep voorzichtig om. zet koel weg.
  12. Op het moment zelf (15 min.)
  13. Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
  14. Afwerking
  15. Serveer met frietjes en een gemengde salade.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie