Stoofvlees in bier met peen, ui en appel

3 (3)
165 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het rundvlees in grote blokjes. Pel de ui en snijd in ringen. Schil de wortel en snijd in dikke plakken.
  2. Verhit de Solo in een stoofpan en bak het vlees ca. 3 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de peen en ui toe en bak 3 min. mee. Bestrooi met wat zout, peper en tijm. Voeg het Bouillonketeltje en het bier toe, laat smelten en laat met het deksel half op de pan 2-2½ uur zachtjes gaar stoven.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in een laagje water met wat zout gedurende ca. 20 min. gaar. Afgieten.
  4. Schil en halveer de appels, verwijder het klokhuis, snijd de appel in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Stoof de stukjes appel de laatste 10 min. mee.
  5. Hak de peterselie fijn.
  6. Verdeel de aardappelen over 4 borden en schep de het draadjesvlees met peen, ui en appel ernaast. Strooi de peterselie erover.

Advertentie

Reacties (4)

Gepost door mieke.gans op 21 maart 2014 om 07u57

heb het gemaakt met gewone wortelen en heel lekker,

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?