Ingrediënten voor 3 personen
- 1 eetlepel margarine
- 3 Venkelknollen in reepjes gesneden ( venkelgroen bewaren voor garnering)
- 600 gram aardappelen , in kleine blokjes gesneden.
- 2 uien fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 glas witte wijn
- een weinig water
-
1/2 flesje Solo Crèmefine Licht
- 400 gram gerookte zalm , in reepjes gesneden.
- peper en zout
- 1/2 citroen , in schijfjes gesneden
Bereidingswijze
- Boter in een pan met dikke bodem verhitten. Hierin de ui, knoflook, venkelreepjes een aardappelblokjes even bakken ( ca. 5 à 10 minuten , regelmatig goed omscheppen). Wijn en wat water erbij schenken zodat alles net onder staat. Groenten op een laag vuurtje met deksel op de pan in ca. 30 à 40 minuten gaar laten worden. Gerookte zalm en room bijvoegen , nog eventjes laten doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper.
- Garneren met venkelgroen en citroenschijfjes.
- Smakelijk!!
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door wenke op 11 oktober 2009 om 23u49
Eerste keer dat ik venkel eet ! Was zeer lekker. Ga ik zeker nog eens maken. Zelfs mijn 19 maanden oude zoontje was er zot van .
Hoeveel sterren geef jij dit recept?