Stoofschotel met zoete aardappel en quinoa

Deze stoofschotel met zoete aardappel, aubergine en tomaat wordt geserveerd met quinoa een eenjarige plant uit de amarantenfamilie en afkomstig uit Zuid-Amerika.

0 (0)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de uien. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Was de aubergines en snijd ze in blokjes. Was en snijd de tomaten in blokjes. Verwijder de zaadjes uit de pepers en hak het vruchtvlees fijn. Was de verse kruiden, droog ze en hak ze fijn.
  2. Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verhit de olie in een ruime braadpan en fruit de ui 2 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de aardappelblokjes, aubergine, tomaten en groene peper, de tomatenblokjes en de bouillonblokjes toe en breng alles aan de kook.
  3. Laat alles op een laag vuur 12 minuten zachtjes koken en roer regelmatig. Voeg als de zoete aardappel gaar is de koriander toe en roer alles om.
  4. Garneer de stoofschotel met een beetje versgemalen zwarte peper, de peterselie en de pijnboompitten en serveer met de quinoa.
  5. Tip
  6. Voeg voor extra groenten courgette, snijdbiet of peterseliewortel toe. In plaats van de pijnboompitten kun je het gerecht ook met gehakte walnoten of ongezouten pinda’s garneren.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?