Stoofschotel kip, choroizo en olijven

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de ui en groente in stukken. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een overvaste braadpan. Bak de kipkarbonades en kipfilet aan alle kanten bruin. Leg het op een bord. Voeg nog een eetlepel olie toe en verhit opnieuw. Roer de groente er doorheen en laat ze even bakken. Doe de deksel op de pan en laat de groente in ca 10 minuten zacht worden. Voeg de chorizo, knoflook en paprikapoeder toe. bak dit even mee. Roer de tomatenblokjes, tijm de kippenbouillontablet en 2,5 dl water door.
  2. Breng de stoofschotel aan de kook. Leg de kip erop en verdeel de olijven erover. Zet hem ca 40 minuten in de oven. bestrooi met peterselie.
  3. Lekker met witte rijst en een groene salade.
  4. Wijn suggestie :Domaine de 'Amaurigue {gall&gall}

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Marjootje op 31 oktober 2012 om 16u30

Toppertje!! Alle smaken passen bij elkaar en komen goed tot zijn recht!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?