- Verdeel de paprika's in vier, verwijder de zaadlijsten en pitjes, en snij in blokjes.
- Snij de courgettes en de aubergine in blokjes.
- Snij de rode uien en de lente-uitjes in stukjes.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
Bereiding
(20 min.)
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui, de paprika, de courgette en de aubergine 2 min. al roerend. Voeg het paprikapoeder, de oregano, de basilicum, de lente-uitjes en 1 dl water toe. Dek af en laat 10 min. sudderen. Roer af en toe om.
Voeg de kerstomaatjes, de kikkererwten, de suiker en het citroensap toe en laat 6 min. sudderen. Kruid met peper en zout en meng er de diepgevroren kervel onder.
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kaasburgers aan beide kanten goudbruin.
Afwerking
Dien de groenten op met de kaasburgers. Geef er rijst, couscous of pasta bij.
Tip
Kooktip
- Geef deze groenteschotel een zuiderse afwerking met olijven, feta of stukjes gedroogde tomaat.
- In plaats van kervel kan u fijngesnipperde verse basilicum of peterselie nemen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?