Stoofpotje van varkenshaas en kalfsgehakt
Eens uitpakken met een wereldgerecht waarin gehakt verrassend anders wordt gebruikt? Met dit Indische stoofpotje van varkenshaas en kalfsgehakt win je zeker fans.
75 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g kalfsgehakt
- 3 eetlepels havermout
- 1 el eetleptandooripoeder
- 1 el eetlepmierikswortelpoeder
-
- 250 g varkenshaasje
- zout en peper
- 1 ei
- 2 eetlepels versnipperde kervel
- 6 tomaten
Bereidingswijze
- Voorbereiding
- Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken.
- Bereiding
- Bak het varkenshaasje aan in 50 g Solo en verdeel in schijfjes.
- Meng het gehakt met het ei en de havermout. Breng op smaak met versnipperde kervel, peper en zout en rol ten slotte balletjes van het gehakt.
- Kook ze in een beetje water.
- Kruid de stukjes tomaat met tandoori, mierikswortelpoeder, peper en zout en voeg het kook vacht van de balletjes toe.
- Laat de saus 35 minuten garen op zacht vuur.
- Haal de saus door een zeef en doe ze terug in de pan.
- Dompel het vlees onder in de saus en laat op zacht vuur warmen.
Tip
Serveer met een een met spinazie gevulde aardappel .
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Jiri op 04 december 2011 om 18u42
Heel lekker
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?