Recept 45**** (10 stemmen)

Stoofpotje van scampi met Griekse rijst en warme feta

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

schaal- en schelpdieren

tijd
0 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij alle groentjes in kleine blokjes en stoof ze aan in een klein beetje olijfolie. Voeg er ook een teentje look aan toe. Laat de groentjes goed stoven en kruid ze met Provençaalse kruiden, Tabasco en zout. Voeg er nu het glaasje witte wijn aan toe en de twee bouillonblokjes. Laat dit even goed stoven en bindt de groentensaus met de tomatenpuree. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en bak ze in wat Solo Vloeibaar. Kruid ze af met peper en zout. Voeg de scampi’s zo toe aan de groentenstoofpot. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe aan de stoverij. Werk het geheel af met gehakte platte peterselie. Schik de feta in een ovenschaal, breng ze op smaak met enkele druppels Tabasco. Snij de olijven en de groene pepers in kleine schijfjes. Leg ze op de stukken feta. Plaats dan de feta in de oven onder een grill zodat ze mooi goudbruin kleuren en zacht binnenin zijn. Kook de Griekse rijst, voeg wat olijfolie toe. Serveer de Griekse rijst met de stoverij van scampi’s en een stukje warme feta. Heerlijk!
Tip

 

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door dominique_1 op 13 september 2009 om 15u43

Dit gerecht kan ik proeven zonder dat ik het klaarmaak (wij wonen in Kreta). Een tip kook de Griekse rijst (kritaraki of risone) als volgt: 3 kopjes water en 1 kop rijst, laat droogkoken en gebruik Haloumi kaas (is vaster van structuur) ipv Feta. Dit staat bij de volgende zondagse vriendenlunch hier op het menu.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie