Stoofpotje van scampi met Griekse rijst en warme feta

Iedereen lust reuzengarnalen, toch? Maak er eens een pittig stoofpotje van, met kikkererwten en paprika. Ongewoon, maar reken maar dat het in de smaak valt!

10 (10)
0 min
Hoge moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snij alle groentjes in kleine blokjes en stoof ze aan in een klein beetje olijfolie. Voeg er ook een teentje look aan toe. Laat de groentjes goed stoven en kruid ze met Provençaalse kruiden, Tabasco en zout. Voeg er nu het glaasje witte wijn aan toe en de twee bouillonblokjes. Laat dit even goed stoven en bindt de groentensaus met de tomatenpuree. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal en bak ze in wat Solo Vloeibaar. Kruid ze af met peper en zout. Voeg de scampi’s zo toe aan de groentenstoofpot. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze toe aan de stoverij. Werk het geheel af met gehakte platte peterselie. Schik de feta in een ovenschaal, breng ze op smaak met enkele druppels Tabasco. Snij de olijven en de groene pepers in kleine schijfjes. Leg ze op de stukken feta. Plaats dan de feta in de oven onder een grill zodat ze mooi goudbruin kleuren en zacht binnenin zijn. Kook de Griekse rijst, voeg wat olijfolie toe. Serveer de Griekse rijst met de stoverij van scampi’s en een stukje warme feta. Heerlijk!

Tip

Hou je je scampi's graag sappig? Voeg ze dan pas op het einde aan je stoofpotje toe en laat ze kort opwarmen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door dominique_1 op 13 september 2009 om 17u43

Dit gerecht kan ik proeven zonder dat ik het klaarmaak (wij wonen in Kreta). Een tip kook de Griekse rijst (kritaraki of risone) als volgt: 3 kopjes water en 1 kop rijst, laat droogkoken en gebruik Haloumi kaas (is vaster van structuur) ipv Feta. Dit staat bij de volgende zondagse vriendenlunch hier op het menu.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?