Stoofpotje van rund met gedroogde vruchten

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en hak ze grof.
  2. Smelt 1 el solo in een pan en bak de uien goudbruin.
  3. Kruid het vlees met pezo en kerriepoeder, bestrooi met bloem.
  4. Verhit 2 el solo in een kookpot met dikke bodem en laat hierin het vlees aan alle zijde kleuren.
  5. Voeg de ui toe, laat goed doorwarmen, blussen met de bouillon.
  6. Als de bouillon begint te koken, vuur temperen en 80 à 90 minuten op een zacht vuur laten sudderen.
  7. Laat de rozijnen en de abrikozen zwellen in lauw water.
  8. Voeg na 80 à 90 minuten de rozijnen en de abrikozen toe aan het stoofpotje en laat nog +/- 20 minuten verder sudderen.
  9. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij verder in grote stukken, voeg ze toe aan het stoofpotje, laat verder sudderen tot de appelen zacht maar geen moes zijn.
  10. Roer er nu de room onder en kruid af met pezo en eventueel nog wat kerriepoeder.
  11. Dien op met basmatirijst.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?