Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gr sjalotjes
  • 15 gekneusde geneverbessen
  • 1 bokaal wildfond Lacroix
  • 2 soeplepels rodebessen konfituur
  • 1 kg ragoutvlees van Ree
  • thijm en gemalen laurier
  • peper en zout
  • 3 klontjes kandijsuiker

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in wat boter, doe de stukjes vlees in de kom en bak het aan, kruid met peper zout thijm laurier en voeg de geneverbessen toe, giet de fond erbij en laat ongeveer een uur sudderen, volgens de groote van de stukken vlees. Als het vlees mals is uit de kom nemen en de saus door een zeef gieten, verwijder zoveel mogelijk de sjalotsnippers zodat je nadien een mooie veloeren saus overhoud. Giet de saus terug in de kom en doe er de konfituur en de suiker bij, laat koken en dik de saus lichtjes met maizena expres, Doe het vlees terug in de saus en zet tot de dag nadien koel weg .
  2. Lekker met kroketjes......gestoofd witloof......spruitjes......knolselderblokjes....gevulde peertjes

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Monique_14 op 03 november 2011 om 16u37

Verdubbel gewoon de ingrediënten, maar 2 kg vlees is dan michien een beetje teveel, neem ongeveer 1.600 gr vlees, er waren al apero hapjes.....voorgerecht.... Een lekker en gemakkelijk voorgerectje...St. Jacobsschelpen op een bedje van prei-champignons met witloofsaus, alles opvoorhand klaar te maken, alleen de vis nog bakken, saus en groenten kunnen opgewarmd worden, is lekker met stokbrood en bladerdeeg halve maantjes. Ook hier de hoeveelheid verdubbelen voor acht personen. Dit vind je ook in mijn schriftje.

Gepost door Monique_14 op 28 december 2012 om 23u10

Eindejaarsavond serveer ik dit voor onze lieve Franse buren,Fransen uit deze streek(lot-et-garonne) kennen alleen maar canard(eend) als lekkere maaltijd, ik zal ze laten versteld staan van dit zalig lekker wildstoofpotje op Belgische wijze!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?