Recept 05 (0 stemmen)

Stoofpotje van lamschenkel met basmatirijst

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 125 g basmatirijst
  2. 1/8 theelepel cayennepeper
  3. 1/2 eetlepel geelwortel (kurkuma)
  4. 1 eetlepel gele gedroogde rozijnen
  5. gemalen komijn
  6. 1/4 theelepel kaneelpoeder
  7. 2 1/2 teentjes knoflook
  8. kruidnagel
  9. 1/2 kg lamsschenkel
  10. 1 1/2 dl magere yoghurt
  11. 1/4 theelepel nootmuskaat
  12. 2 eetlepels olijfolie
  13. peper en zout
  14. 1 tomaten
  15. 5 uien
  16. 2 1/2 cm verse gember
  17. verse koriander
  18. 1/8 theelepel zwarte peper
  19. Bereiding
  20. Verhit de olie en bak de schenkels aan. Haal even uit de pan. Snipper de ui en het knoflook en stoof even aan in de olie. Leg de schenkels opnieuw in de pan en voeg de gember, koriander, komijn en geelwortel toe. Laat nog even aanstoven.
  21. Voeg de yoghurt toe, samen met de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten, 2 theelepels zout, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, cayennepeper en zwarte peper.
  22. Zet ongeveer 2 uur in de oven op 150°C (al naargelang de grootte) of tot de schenkels bijna gaar zijn. Voeg dan de rozijnen toe. Laat ze nog even mee sudderen. Serveer met de gekookte basmatirijst.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie