Recept 25** (1 stem)

Stoofpotje van kangoeroe met maïs, pastinaak en winterpostelein

Dit is een recept van

tijd
60 min
prijs
Hoge kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in gelijke stukken en meng de blokjes kangoeroe met het maïszetmeel en braad het vlees aan in half olie-half margarine, reserveer.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen, braad de uiringen en de spekblokjes aan in wat boter tot ze goudbruin zijn, blus met de rode wijn en laat inkoken.
  3. Maak de maïskolven schoon en zet ze onder in de wildfond, voeg het kruidentuiltje, uien en spek toe en laat de maïskolven garen onder deksel.
  4. Snijd de maïskorrels van de kolven en zeef de jus. Laat de jus inkoken tot sausdikte.
  5. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van ongeveer 4 mm. dikte.
  6. Bak de pastinaak goudbruin in olijfolie en voeg bij de maïskorrels.
  7. Doe het vlees, de maïs en pastinaak in een kookpot, voeg er de saus bij en warm nog 5 minuten door. Kruid met het vijfkruidenpoeder, peper en zout.
  8. Bak de postelein kort in olijfolie en voeg dit op het laatste moment toe aan het stoofpotje, verdeel alles over de borden en dien op.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Solo op 24 oktober 2012 om 13u49

Monique bedankt voor je opmerking en pollewieter heeft gelijk. Maar het is echt wel het proberen waard. Wil je het met ander vlees dan kan dat met varkenshaasje ook.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie