Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg

Proberen: dit stoofpotje van kalkoen onder een crispy dakje van bladerdeeg. Makkelijk te maken, berelekker én mooi om naar te kijken. Oh ja, hier ga je hoge ogen mee gooien!

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° . Maak de wortelen , ui, prei schoon . Snij alles in stukken . Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat op kamer temperatuur komen .
  2. Dep de kalkoen blokjes droog met keukenpapier , kruid ze met peper en zout , bak ze bruin in wat boter . Beboter een ovenschaal en leg ze erin en stoof de groenten in de zelfde pan of het vlees , blus met gevogelte bouillon en voeg een kruidentuiltje toe. Laat vijf minuten sudderen .
  3. Verwijder het kruidentuiltje en schep de groenten met wat bouillon over de kalkoenblokjes in de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg . Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee . Zet het kalkoenpannetje 40 minuten in een voorverwarmde oven .

Tip

Geen aparte vormpjes in huis? Maak dit recept in een ronde cakevorm en schep gezellig uit aan tafel.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?