Stoofpotje van kalkoen met bier
Aan dit stoofpotje van kalkoen met bier heb je echt haast geen werk: 10 minuutjes voorbereiden, 50 minuutjes laten pruttelen. En toch: zó lekker!
60 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr ontbeende kalkoenbout in stukjes
- 125 gr verse champignons
- 1 ui
- 2 el tomatenpuree
- 1 fles Geuze (37ml)
- olijfolie
- bloem
- 2 laurierblaadjes
- handje vol met verse tijmtakjes
- zure uitjes
- peper & zout
Bereidingswijze
- De kalkoenstukjes rondom bruin bakken in olijfolie. (hoog vuur) Kruiden met z/p Fijngesneden champignons en ui toevoegen, even verder laten bakken Doe de tomatenpuree, het bier,de laurier en de tijm in de pan en laat 50 sudderen op een laag vuur, afgedekt. (tijm en laurier zijn later weer te verwijderen) Roer ondertussen de bloem door 1dl water en bindt hiermee de saus, even doorkoken. Een 1/2 handvol zure uitjes toevoegen. Goed te combineren met erwtjes, worteltjes, in de vel gekookte aardappelen.
Tip
Dit stoofpotje van kalkoen met bier maak je ook superlekker klaar met donkere trappist zoals Westmalle of Rochefort.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?