stoofpotje met rosbief

Iedereen is happy wanneer er rundsgebraad op tafel komt. Pak eens verrassend uit met dit stoofpotje van rosbief in een heerlijk kruidige saus. Hou je klaar voor applaus!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 kleine rapen
  • 4 dunne stengels witte welder
  • 5 jonge worteltjes
  • 1 grote ui
  • 750 gr rosbief
  • 1 kuipje knor groenteboullion
  • boter
  • bloem
  • 750 ml rundsboullion
  • peper
  • kruidnoot
  • vleeskruiden
  • 2 soeplepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bokaal prinsessenbonen

Bereidingswijze

  1. voorbereiding groenten: kuis de groenten proper snijd de jonge worteltjes in grote stukken snijd de selder in grote toch niet te groot stukken maar wel de dunste kanten van de selder schil de ui en snijd die in grote stukken schil de paprikas en snjd ze ook in grote stukken smelt 2 blokjes rundsboullionblokjes in 75 ml water voorbereideing vlees: snijd de rosbief in blokken zoals voor fondue snijd een paar uien in schijven leg in een schaal een laag uiringen dan een laag vlees strooi op het vlees tijm en marjolein en leg terug uiringen boven op het vlees herhaal dit tot al het vlees tussen de uiringen ligt laat dit een nacht op een koele plaats marineren bereiding van het stoofpotje haal het vlees uit de schaal en vantussen de uiringen neem een pot om in te stoven doe boter in de pot en laatde pot heet worden als de boter gesmolten is en de pot is heet doe dan het vlees in de pot laat het vlees langs beide kanten bruin bakken en kruid met vleeskruiden, peper uit de molen; geraspte kruidnoot (volgens smaak) strooi er daarna wat bloem over en roer ff om blus met rundsboullion en laat ff stoven doe er het kuipje groentenbouillon van knorr bij na 15 min doe je er de selder , wortels , en rapen in en laat ff verder sudderen na een 20 min doe je er de paprika en wat prinsessenbonen bij ook 2 soeplepels zoetzure zilveriutjes laat dit verder suddderen tot alles gaar is smakelijk

Tip

Dit recept voor stoofpotje met rosbief kan je ook met een kalfs- of varkensgebraadje klaarmaken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?