Recept 35*** (3 stemmen)

stoofpotje met rosbief

Dit is een recept van

tijd
95 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. voorbereiding groenten:
  2. kuis de groenten proper
  3. snijd de jonge worteltjes in grote stukken
  4. snijd de selder in grote toch niet te groot stukken
  5. maar wel de dunste kanten van de selder
  6. schil de ui en snijd die in grote stukken
  7. schil de paprikas en snjd ze ook in grote stukken
  8. smelt 2 blokjes rundsboullionblokjes in 75 ml water
  9. voorbereideing vlees:
  10. snijd de rosbief in blokken zoals voor fondue
  11. snijd een paar uien in schijven
  12. leg in een schaal een laag uiringen
  13. dan een laag vlees
  14. strooi op het vlees tijm en marjolein
  15. en leg terug uiringen boven op het vlees
  16. herhaal dit tot al het vlees tussen de uiringen ligt
  17. laat dit een nacht op een koele plaats marineren
  18. bereiding van het stoofpotje
  19. haal het vlees uit de schaal en vantussen de uiringen
  20. neem een pot om in te stoven
  21. doe boter in de pot en laatde pot heet worden
  22. als de boter gesmolten is en de pot is heet
  23. doe dan het vlees in de pot
  24. laat het vlees langs beide kanten bruin bakken
  25. en kruid met vleeskruiden, peper uit de molen; geraspte kruidnoot (volgens smaak)
  26. strooi er daarna wat bloem over en roer ff om
  27. blus met rundsboullion en laat ff stoven
  28. doe er het kuipje groentenbouillon van knorr bij
  29. na 15 min doe je er de selder , wortels , en rapen in en laat ff verder sudderen
  30. na een 20 min doe je er de paprika en wat prinsessenbonen bij
  31. ook 2 soeplepels zoetzure zilveriutjes
  32. laat dit verder suddderen tot alles gaar is
  33. smakelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie