Stoofpotje met rode wijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel ui en knoflook, kuis de selder en schraap de wortel.
  2. Snipper ui en knoflook, snij de selder in boogjes en de wortel in halve plakjes.
  3. Kruid de vleesblokjes met pezo.
  4. Verhit 1 el olijfolie en 1 el solo in een pan met dikke bodem en schroei er het vlees in porties in aan.
  5. Als het vlees een mooi bruin kleurtje heeft, uit de pan halen en de volgende portie bakken.
  6. Als alle vlees gebakken is, in dezelfde pan nog 1 el solo doen en de groenten stoven tot ze glazig zijn, blussen met de rode wijn en aan de kook brengen.
  7. Het vlees, de tomatenblokjes en de fond toevoegen, terug aan de kook brengen.
  8. Laat het vlees gedurende 1 uur onder gesloten deksel op een zacht vuur sudderen.
  9. Deksel van de pan nemen en nog 1/2 uur verder laten garen.
  10. Hak wat oregano fijn en voeg die naar eigen smaak toe aan het stoofpotje, afkruiden met pezo.
  11. Opdienen met korte pasta naar keuze, spirelli of farfalle of.....

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?